Yubikey ile Google Hesaplarınızı Koruyun. Gmail, Google Docs, YouTube, Blogger, Adwords



Yubikey Fiziksel Anahtarı ile Parolalarınızın Çalınma İhtimalinden Kurtulun.

      Parmak ve damar izleri, gizli sorular, SMS kodları yada E-posta onayları gibi ikincil kimlik doğrulama methodları uzun zamandır kurumsal dijital dünyada yaygın olarak kullanılmakta. Ancak günümüzde kişisel hesapların barındırdığı bilgiler ve önemleri arttıkça son kullanıcıların da artık bu önlemleri almaları kaçınılmaz oldu.

     Hesabınız bir başkasının eline geçti ancak hırsız ikincil doğrulmanızı geçebilecek mi?

İkincil Doğrulama: Kullanıcı neye sahip?

Hesaplarınıza bir başkasının erişmesine engel olan tek şey parolanız olamamalı.

İkincil doğrulamalarda en güvenilir methodlardan biri kullanıcının parolasının yanında neye sahip olduğunu kontrol etmek. 

Google hesabınız ile eşlediğiniz Yubikey, sizi şifrenizin çalınması, ortak alanlarda kullanılması, karmaşık ve devamlı değiştirdiğiniz şifreler gibi birçok soru problemi ortadan kaldıracaktır.

Parolanız ele geçirilse bile korkmayın anahtar sizin elinizde.



Yubikeyinizi birkaç adımda Google hesabınız ile eşleyebilirsiniz.

Google birçok dev hizmet sağlayıcısı gibi problemsiz Yubikey entegrasyonuna sahip. Sadece birkaç adım ile hesabınızın bir Yubikey olmadan erişilmesini engelleyebilirsiniz.

Google Hesap Ayarlarımı Nasıl Yaparım?

Yubikey ile Google hesabınızı eşlemek aslında sadece iki adım. İkincil doğrulamayı aktif etmek ve Yubikeyinizi tanıtmak.

Adım 1-İki adımlı kimlik doğrulmanızı açın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol menü üzerinden Güvenlik> 2 Adımlı Kimlik Doğrulama



Adım 2-Güvenlik anahtarınızı tanıtın. İlk adımda 2 adımlı kimlik doğrulamayı seçip "Başla" dediğimizde method olarak güvenlik anahtarını seçiyoruz.
Ekleme ekranına geldiğimizde Yubikeyi USB portunuza takıp üzerindeki altın rengi butona dokunuyoruz.



Yubikeyimizi isimlendirdikten sonra eşleşme tamamlanmış oluyor.




Yorumlar

Yorum Gönder